Natažený vaz

Dobrý den,potřebovala bych poradit co můžu mít s kolenem.Dnes jsem byla na ortopedii a tam mi řekli, že mám natažený vnitřní postranní vaz v levém koleni.Můj problém je,že mě bolí na vnitřní straně levého kolena a když koleno natahnu tak mi v něm tak přeskočí/loupne.Když si dám ruku na koleno zezadu je to i cítit.Na to kolene nosim bandáž plus jsem dostala mast a elektro lečbu kontrolu mám za šest týdnů.A tak se ptám jestli si myslíte,že je to jen ten natažený vaz nebo to může být i něco jiného?Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

S vašim ortopedem byste se měla domluvit při kontrole alespoň na znehybnění ortézou ke zklidnění stavu, pokud je poškozený vnitřní boční vaz. Jistě záleží na vyšetření kolena lékařem. Po imobilizaci alespoň na 3 týdny potom pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Stále je třeba myslet na to, že s poškozeným bočním vazem bývá spojeno i poškození vnitřního menisku. Stav menisku by se musel dále vyšetřit klinickými a zobrazovacími metodami. Podle všech výsledků potom další postup, jistě dle stavu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Svalové záškuby Vážená paní doktorko, chtěl bych se zeptat, jestli svalové...
  • Vyhřezlá ploténka Chtěla bych se zeptat.Je mi 30 let a zjistili mi že mám...
  • Streptokokus pyogenes Již po páté tento rok mám v krku (v hrtanu) streptokoka...
  • Nerostou mi vousy Obracím se na Vás s radou. Je mi již 19 let a brzy mi bude...
  • Naražené rameno Prosím Vás o radu ohledně úrazu ramene. Předevčírem večer jsem...
  • Seroxat Ráda bych se zeptala na návykovost SEROXATU ? Jak je nebezpečný pro tělo...
 
Naposledy čtené: