Natažený postranní vaz

Dobrý den, chtěla jsem ze zeptat už zhruba měsíc se léčím s levým kolenem.Byla mi diagnostikovany natažený vaz.Po třech týdnech mi byla orteza sundána a nyní chodím na rehabilitace.Když jsem měla koleno v ortéze nic mě nebolelo, ale nyní pocituji bolest při chůzi do schodů a při pokrčování kolene.Děkuji

Odpověď odborníka:

Patrně je vhodné dopřát porušenému bočnímu vazu kolena delší znehybnění. Pokud se sejme sádrová nebo jiná imobilizace bylo by vhodné ještě nejméně měsíc používat měkkou ortézu. Nouzově je užitečný i široký minimáln+ 12 cm široký, pevný elastický obvaz na koleno a koleno mezvyklými pohyby, jeho boční vaz, nepřetěžovat. Až dodatečně pohybová léčba na rehabilitzaci a fyzikální terapie

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Natrzene postranní vazy | Od: Jan Stoklasek | 6.12.2014 21:27
dobrý den prosím o radu už Mesic po prisednuti
kolena z hokeje mám diagnostiku natazene
postranní vaz a doctor mi vytáhl trosku krevní
sraženina ale stále mě to bolí a chtěl bych se
zeptat jestli je to normální ze natazene postranní
vazy mě už bolí měsíc a stále se to nelepší co by
jste mi doporučil dekuji
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x