Nemoc dna

Dobrý den, při zvýšené hladině kys. močové se všude obecně nedoporučuje pít čaje. Jelikož jsem ale velký milovník zelených a bílých čajů a nechci se jich vzdát už proto že mají spoustu léčebných účinků, zajímalo by mne, zdali je pravda, že rizikovou látkou ve vztahu ke kys. močové je kofein (všude jsou nejasné informace). Pokud ano, teoreticky by tak stačilo vylévat první nálev a pít až další, kde již kofein prakticky není? Děkuji moc za odpověď, Strnad M.

Odpověď odborníka:

Pravděpodobně by to mohlo fungovat tak, jak popisujete, tzn. první nálev vylít. Ale i tak bych doporučovala u dny střídat čaje i s jinými nápoji a nepít tedy pouze čaj.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: