Nemoci

Je mi 28 let a mám zvýšenou kys. močovou v krvi. Od malinka se bojím hrozně doktorů a vždy když mi vyjdou špatně testy, tak začnu hrozně panikařit a nedokážu myslet na nic jiného a nechce se mi moc chodit mezi lidi, bojím se, že se mi něco stane. Nemyslím si, že je to na psichyatrii. Rodiče se mi vůbec nevěnovali a já bych potřebovala vysvětlit, jak to s nemocema je, jsem na vše tak nějak sama..Bojím se, že časem třeba budu mít vysoký tlak, nebo cukrovku a nevím, jak to psichycky zvládnu, přitom lidé v mém okolí berou prášky a nelámou si s tím hlavu jako já...Když mě někde píchne, nebo mě něco bolí, tak totiž neumím rozpoznat, co je závažné a co ne. Kdy jít k doktorovi a kdy ne. Prosím tedy o radu, jak často chodit na kontroly, pokud mám dojem, že mi nic není. A prosím o nějakou radu nebo informaci, abych se přestala bát. Vy doktoři se nebojíte, protože tomu rozumíte. :-) Já si to v hlavě představuju horší, než to je. Dále se chci zeptat, když mi je brána krev, mám pocit, že omdlím. Zajímalo by mě, zdali je omdlení něco vážného, nebo zdali bude jen stačit, když mě někdo profackuje. Moc děkuju.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při odběru krve můžete mít pocit na omdlení( jste nalačno a trochu se bojíte),lépe si tedy lehnout a nechodit zcela !nasucho\-napít se trochu vody bez přícuti.U kys.močové záisí na hodnotě a na klinických známkách ev.onemocnění-každopádně je-li hladina zvýšená,je namístě dieta.I když jste zdravá,měla byste chodit na preventivní prohlídky :u PL po 2 l.,gyn.1r.a stomatol.1/2r.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: