Nepravidelná menstruace a těhotenství

Dobrý den, Je mi 30 let a s manželem se snažíme o miminko cca 5 let. Problém je v tom, že od 15 let mám nepravidelnou menstruaci a to tak, že pokud neberu DUPHASTON tak nedostanu měsíčky třeba také rok. Bohužel paní doktorka říká, že prášky to spraví a nic víc dělat nemůže.Máme za sebou 2x IVF a několik IUI. V caru zjistili, že mám anovulační cykly a že je potřeba upravit menstruaci. Má toto vůbec nějaké řešení. Mnohokrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Paní Petro,
nepíšete o vyšetřeních, která byla provedena, o tom, jak probíhala stimulace, apod. Můžete mi, prosím, napsat, jak byla provedena stimulace, jak byla dlouhá, čím jste se stimulovala, kdy byl odběr vajíček, jak dlouho se kultivovala embrya a v jakém stádiu se zaváděla, apod.
Pokud by byl problém "jen" v anovulačních cyklech, IVF by jistě vedlo k úspěchu.
Vždy doporučujeme vyšetření hormonálního profilu, reprodukční imunologie, vyloučení infekcí a celiakie, také pak genetické vyšetření obou partnerů, u partnera pak kromě základního spermiogramu také tzv. funkční testy spermií (minimálně test integrity DNA spermií) - více zde http://www.sanatoriumhelios.cz/prvni-konzultace
Pokud opakované IVF cykly s transfery kvalitních blastocyst nevedou k úspěchu, doporučujeme provedení PGS vyšetření - více zde http://www.sanatoriumhelios.cz/pgd

Máte-li zájem, objednejte se do mé ambulance, můžeme doplnit potřebná vyšetření, případně vám poradím jak dál postupovat. Konzultace je nezávazná a bezplatná, stačí jen zavolat na tel. 549 523 258.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x