Nepravidelná menstruace x těhotenství

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně srovnání cyklu před otěhotněním. Mám 3-letého syna. Po porodu jsem si nechala zavést nehormonální nitroděložní tělísko. Vše bylo v pořádku. Poslední rok se objevily nepravidelné cykly (34,31,16,33,41,36,14,49 dnů). Nechala jsem si vyndat tělísko a oznámila lékaři, že chci otěhotnět. Oznámila jsem mu i nepravidelnosti cyklu. On mi řekl, žese máme půl roku snažit a kdyby to nešlo, tak budeme s cykly něco dělat. Jinak mě nevyšetřil. Je mi už přes 30 a mám pocit, že budeme jen ztrácet čas. Nebo nepravidelnosti cyklu nejsou problém při otěhotnění. Lékař mi nic nevysvětli. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, během půl roku žádný čas neztratíte. Proč se nechete přirozeně pokusit o otěhotnění? Jednou už jste otěhotněla, bylo by možno předpokládat, že otěhotníte i podruhé. Nepravidelný cyklus ještě neznamená neplodnost. Případnou úpravu cyklu pak lze docílit jen pomocí hormonů.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: