Nepřihojená kostní lamela

Vážený pane doktore, před necelým rokem jsem si zlomila loket. Lékař mi napsal toto - zhojená subcapit zlomenina hlavice radia, na later straně curkumference radia plošná kostní lamela nepřihojena. Toto bylo zjištěno měsíc po mém úrazu, kdy mě lékař na traumatologii špatně diagnostikoval (S500) a když se loket nelepšil, bylo mi doporučeno navštívit ortopeda. Ortoped mi sdělil, že lamela už nepřiroste zpět. Zajímalo by mě, zda je možné, aby mi tato nepřirostlá kostní lamela způsobovala bolesti. Loket mě bolí téměř každý den, absolvovala jsem obstřiky, které mi pomohly na měsíc. Nyní používám kostivalovou mast, ale ta také nepomáhá. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Drobná kostní lamela, nevíme její velikost, vlasatné púsobí jen jako přidatná drobná kůstka, sezamská kost ve svalu nebo svalovém úponu. Potíž by neměla vyvolávat. Zůstane budťo podle velikosti trvale nebo se bude pomalu vstřebávat. Neměla byste jí věnovat zvýšenou pozornost, měla byste pokračovat v rehabilitaci. Stav by se měl postupně upravovat. Pokud by byla velikost větší a opravdu by potíže způsobovala je možno drobnou operací ji odstranit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: