Nesnášenlivost um

Dobrý den,mám 2měsíčního syna a od narození bojuju s krmením a prospíváním.Dostává umělé mléko,nekojím.Doktorka mi poradila ať mu dám bebu comfort kvůli zvracení mléka,a tu mi zvracel obloukem.Nasadili jsme nutrilon ar,sice nezvracel,ale dostal zácpu a přestal i prdět.Díky pravidelnému masírování bříška se vykaká 1x denně, i když s obtížema a pláčem.Poté jsem dostala radu ať dávám hipp combiotic,aby se mu stolice upravila.Jeden den byl spokojený ba i spal!!!!Poté začal ublinkávat,krkat a se stolicí nenastala žádná změna.Včera při kontrole mi doktorka řekla,že mám zkusit ještě nutrilon comfort,ale ten mi taky zvrací(ne obloukem),krká,brečí,neprdí má koliky a stolice stejná.Poraďte mi prosím co s ním.První syn trpěl na prdíky a reflux,tak jsem jej konejšila v klokance či šátku.U tohoto mladšího nefunguje ani to a já už jsem zoufalá,protože celý den s kočárkem běhat nemůžu...

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Aneto! Chápu Vaše trápení s miminkem. Dříve by asi nebyl problém sehnat kojnou. Dnes je to spíše vzácné. Pokud je stále problém s trávením a prospíváním a již jste vyzkoušela všechna uvedená mléka, je třeba se zamyslet, jestli se nejedná o reflux, intoleranci laktózy či alergii na bílkovinu kravského mléka. Může být i kombinace všeho... Doporučuji USG vyšetření gastroezofageálního refluxu. Prozatím se můžete vrátit k mléku, které nejlépe snášel - tedy Hipp combiotic - dle potřeby ho můžete "zahustit" přípravkem Nutrilon NUTRITON. To by řešilo reflux. Pokud toto nepomůže, tak přejděte na mléko s označení LOW LACTOSE (např. Nutrilon lox lactose) a také ho dle potřeby při zvracení doplňte NUTRITONem. Pokud ani toto nebude mít efekt požádejte lékařku o předpis tzv. extenzivního hydrolyzátu - tedy mléka s rozštěpenou mléčnou bílkovinou - např. Nutrilon allergy care - lze předepsat při podezření na alergii na bílkovinu kravského mléka na úhradu pojišťovny. Při přetrvávání potíží doporučuji vyšetření dětským gastroenterologem. Jinak na břišní koliky může miminku pomoci i šetrný tejping bříška. 2-měsíčné děťátko do klokanky nedávejte, spíše do šátku. Přeji brzkou úlevu! S pozdravem Petr Kadleček

MUDr. Petr Kadleček
MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Ordinace U Pandy

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: