Nesnesitelné svědění pochvy

Dobrý den, již třetí týden mě trápí nesnesitelné svědění "spodky". Převážně tedy malých stydkých pysků a klitorisu - výtok nemám žádný, výrážka se také neobjevila. Před dávnou dobou jsem ale prodělala zánět, který jsem vyléčila, avšak při prohlídce u paní doktorky mi byly předepsány globulky - prý na doléčení stěn pochvy (složení bylo taktéž předepsáno paní doktorkou). Po dobrání oněch čípků začalo ono svědění. Telefonicky jsem se tedy spojila s ordinací paní dokrotky, kde mi sestra sdělila, že místo mám mazat Fungicidinem (výsledky z ony prohlídky byly v pořádku). Mazání nepomohlo, zkusila jsem tedy Clotrimazol s dojmem, že se stále jedná o kvasinkovou infekci. Taktéž nezabralo. V lékárně mi ještě nabídly Gyno-Pevaryl čípky, které jsem dobrala před 5 dny a taky nezabraly. Už jsem opravdu zoufalá. Před dvěma dny se mi na podbřišku objevily malinkaté pupínky, které následně "vyrostly" i na vnitřní straně stehen. Až následně mě napadlo, zda se nemohlo jednat o alergickou reakci na ony čípky, které mi byly předepsány paní doktorkou...Sexuálně jsem neaktivní už 3. měsíc. Hygienu dodržuji striktně. Jsem už opravdu zoufalá, svědení mě už i budí ze spaní. Budu vděčná za Váš názor či radu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Neznám složení čípků,které vám vaše lékařka předepsala, ale pokud nedošlo k zlepšení po Gyno pevarylu a Fungicidinu nemusí se jednat o čistou mykozu,je potřeba zopakovat mikrobní obraz poševní, kultivaci včetně citlivosti a podle výsledku cíleně nasadit léčbu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x