Nespecifické potíže

Asi před třemi měsíci jsem začala mít níže uvedené problémy(před tím jsem byla zdravá): Trvalé bolesti v pravém podbřišku(asi cca 2 měsíce), postupně se přidávaly: Trvalé bolesti žaludku (několik dní jsem nemohla vůbec jíst a spát) Bolesti na hrudi(kašel), ráno po probuzení bílé vlákna v koutcích úst Bolesti v oblasti krku - zevní. Bolesti v oblasti dutin (Nos – svědění a tlak hlavně u kořenu nosu, v oblasti čelo – tlakové bolesti, lícní kosti – tlak a otok,) Otoky kolem očí, výrazněji nad obočím Oči: tlak za očima, zhoršené vidění, řezání a pálení v očích, Nespavost, pocity strachu a úzkosti hlavně ve večerních hodinách, nechutenství, nevolnost, hubnutí, velká únava a vyčerpanost. Při zvýšené činnosti zrychlený tep a stav na omdlení. Asi po dvou měsících : Přestala trvalá bolest žaludku a podbřisku , projevuje se nahodile. Pálivé bolesti v různých částech těla (Jakoby ve svalech nohou, dolní i horní část zad, tuhnutí v oblasti šíje, bolesti v kotních) Tlakové bolesti hlavy (Spíše velký tlak v hlavě v oblasti čela a za ušima) Bolesti v oblasti dutin (Nos –stále svědění a tlak hlavně kořen nosu, v oblasti čela – tlakové bolesti, lícní kosti – tlak a otok,) Otoky kolem očí hlavně nad obočím Oči: tlak za očima, zhoršené vidění Bolest na hrudi - kašel A největší problém dnes je, že nemohu vůbec spát ani před den ani v noci tento stav trvá už déle jak měsíc, jsem unavená, vyčerpaná, trpím vyčerpaností a uzkostmi. Prosím o radu a pomoc.(V zahraničí jsem byla Tunis, Řecko, Eypt, dcera má psi - z množíren a kočky)

Odpověď odborníka:

Aleno, píšete že výše uvedené potíže začaly asi před 3 měsíci. V jakých souvislostech to bylo?- to je velmi důležité. Pobývala jste zde v ČR? Nebo to bylo po návratu z dovolené? Pokud ano, odkud? Je zapotřebí kompletního imunologického vyšetření- Borelie byla vyloučena- jak ze séra (byl proveden i tzv. western blot), tak i z likvoru. Existují samozřejmě i jiné infekce, které by uvedené potíže mohly způsobit. Byly provedeny i testy na plicní chlamydiózu a dále testy k vyloučení helicobacter pylori (lze spolehlivě testovat ze stolice)?. Jinak stolice i močení jsou normální? Výsledky vaší laboratoře nenasvědčují pro nic vážného, zánětlivé parametry jsou nízké! Vidím jedině pokles v krevním obraze- je přítomná mírná anémie- byl odběr po menses?? Pokud ne, je zapotřebí i myslet na nějaký zdroj drobného krvácení (trávicí trakt, močopohlavní ústrojí atd...). Měla byste zobat nějaké železo (preparáty železa- sobifer, actiferin či ferro- folgammu apod.). Vaše potíže jsou velmi nespecifické, začal bych tím, že se pořádně vyspíte- nechte si předepsat nějaké hypnnotikum (v tomto případě je plně indikované) nebo pokud jsou úzkosti trvalejšího charakteru, máme možnosti jiné léčby (umíme současně léčit nespavost i úzkostné stavy). Při přetrvávajících bolestech břicha jsou ke zvážení další vyšetření- ultrazvuk břicha, endoskopické vyšetření žaludku atd. Určitě se na příčinu vašich potíží přijde, držím palce. Dr. Krákora M.

MUDr. Martin Krákora
MUDr. Martin Krákora

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Snížit rizika spojená s cílenou léčbou může i sám pacient
Články: Snížit rizika spojená s cílenou léčbou může i sám pacient
Ačkoliv je biologická léčba...
Chronická rýma: můžete skončit i na operačním sále!
Články: Chronická rýma: můžete skončit i na operačním sále!
Myslíte si, že rýmu stačí...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Mléčný a trvalý chrup
Články: Mléčný a trvalý chrup
Lidé mají zuby dětské...
Lidé s depresemi více kouří
Články: Lidé s depresemi více kouří
Někteří odborníci se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: