Neustálá teplota

  • Dotaz od: Onřej Šústek
  • Publikováno: 11.12.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, začalo před 3-4 týdny neustálý stres v práci. za týden nadpracovaný týden. Poté zácpa zastavení odchodu stolice a plynů, Povolilo za 3 dny, ale stálá plynatost a teplota 37,2. Zašel jsem k obvodnímu lékaři. Ten mi dal CIPLOX.. Udělal mi výtěr stolice, odběr moči a krve. Vše v pořádku. Dobral jsem CIPLOX společně s probiofix. Menší nadýmání avšak teplota kolísavá. Ráno po probuzení 36,8. vstanu udělám si čaj.. 37,2.. Nastoupím do auta v práci za 15 min...37,5 a to se mi drží do té doby pokud nevypnu uvažování či chůzi, jinak 37,2. Opět u obvodního..CRP v pořádku na hodnotě 8. Poslal mě na krční nosní ušní. Bohužel jsem narazil na špatného lékaře.. to vím z jiných informací... vše v pořádku, trošku zarudlý hrtan, ale mírně ...jsem kuřák silný takže tak.. Lékař mi dal 2-je antibiotika.. v lékárně se na mě dívala lékárnice ..to je obojí pro Vás? divila se.. Po snědení jedněch (2tablety) antibiotik.. do 2 hodin průjem zvýšená teplota... bolest v oblasti slepáku s vystřelováním až do pravého varlete... nasadil jsem si ihned Hlívu ústřičnou.. po jednom dni bolest odezněla..avšak plynatost stále. a takové bublání někdy tiky v břichu - bez bolesti... Avšak teploty stále při nějakém pohybu či uvažování 37,5.. Bolí mě také oči.. teď poslední dva dny také problém s nespavostí.. probudím se v 4/30 a už neusnu tvrdě a chce se mi spát.. Ještě jsem zapomněl chuť k jídlu mám normální. Při teplotě 37,3-37,5 se cítím malátný, motání hlavy prostě se necítím svůj. Prosím o radu co by mohlo za tím vším být, a o jaké vyšetření mám požádat obvodního lékaře, protože ten se na mě už bude dívat jak na hypochondra..mockrát předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může se jednat o několik stavů současně - rozhodně bych ohledně břicha zašla na chirurgii k vyloučení náhlé příhody břišní (udělají Vám ultrazvuk a rentgen břicha, to hodně napoví), může se jednat o počínající zánět střev (buď nějaká bakterie, nyní i v rámci braní antibiotik, nebo v nejhorším například Crohnova choroba... ta je spojována s nadměrným stresem). Po vyloučení těchto stavů by bylo vhodné zvolnit tempo v práci, je možné, že teploty si navozujete "psychogenně", případně zkusit ještě imunologické vyšetření.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: