Neustávající opar

Dobrý den. Prosila bych o radu jak se vypořádat s oparem, který mě trápí v podstatě kontinuálně už od října. Nejdříve to byl malý opar nad horním rtem, který skoro zmizel po třech dnech, ale pátý den se objevila krupička a hrbolky vpravo i vlevo od původního (brala jsem 3-4x denně Herpesin 200 a mazala Herpesin mastí), potom se mi podebral celý horní ret, později i dolní a asi po měsíci se objevily puchýře i na bradě. Když jsem brala Herpesin 200 5x denně asi po čtyřech hodinách stav se postupně zlepšoval i když se sem tam ještě lehké svědění nebo štípání objevovalo. Ovšem při pokusu o snížení medikace se stav začal opět zhoršovat. Posledních 14 dní v listopadu jsem už brala 5x denně Herpesin 400, stav se opět zlepšil, ale dva dny po dobrání naordinovaného množství se opět začaly objevovat puchýře nebo aspoň pálivé zarudnutí na hranách rtů - hlavně dolního. Na alergologii mi tedy předepsali Zovirax 800, který jsem brala také 14 dní - do 23.12.2009. Opět se stav výrazně zlepšil, ale občasné šimrání či záškuby se sem tam objevily i když vizuelně se nic na kůži neprojevilo. Od 24.12. jsem měla brát Zovirax 800 už jenom 2x denně - ráno a večer - ale hned ten první den jsem cítila častější pálení již po několika hodinách a odpoledne se mi znovu objevil puchýřek a do rána druhého dne jsem měla prosáklé oba rty a znovu puchýřky i na bradě. Beru tedy Zovirax 400 znovu 5x denně (mám jen jedno balení, tak aby mi vystačilo než skončí doktorce dovolená - má ji do 4.1.2010) snad to bude stačit. Nevíte čím to může být, že se to neustále vrací a jak se tohoto problému definitivně (aspoň na pár týdnů - zlatý obyčejný týdenní opar) zbavit? Štípání a svědění mě budí v noci, nemůžu ani normálně pohybovat ústy - smích, mluvení a při potřísnění rtů potravou (jakoukoli - nápoje, sladké, slané, kyselé apod) se to podráždí a začne pálit více. Musím potom rty i kůži okolo čistit lihem a promazávat hojivou mastičkou nebo aspoň jelením lojem aby nevysychala a nepraskala tolik vrchní vrstva kůže, která se mi tvoří stále nová a olupuje se. Před vánoci mi taky vzali krev a nezjistili v ní nic nenormálního, co by snad vyžadovalo léčbu antibiotiky apod. Takže mi napsali na uklidnění Jarisch, mast Fucidin, mast Herpesin a ten Zovirax. Děkuji moc za odpověď a případný tip na léčbu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle toho, co popisujete bude pravděpodobně problém ve vaší oslabené imunitě, které herpesviry "využijí". Doporučoval bych proto komplexní imunitní vyšetření. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
opar vs imunita | Od: Šárka | 27.1.2015 16:40
Mám podobný problém... výskyt na bradě a kolem úst až k nosu... vždycky něco zabere na chvilku, zlepší se stav, ale nezmizí úplně, pak se zase rozjede. Herpesin nic, konopné masti, aktivní kyslík v olivovém oleji, vysoušet a mazat, framykoin,.... nic. Kdyby vás něco napadlo, co zabere, taky by mě to zajímalo. A imunitu mám v pořádku. Nebývám nemocná ani nachlazená, vyšetření krve v naprostém pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x