Nevolnost po rtg

Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Minulý týden jsem byla na rtg vyšetření klíčku a dnes opět na rtg opět klíček. Když jsem přijela domů začalo mě bolet břicho a tlačit žaludek,únava,bolest hlavy. Četla jsem, že častým používání rtg může vzniknou infekce nebo předávkování. Myslíte, že to může být tím? Nebo je to prostá vyroza. Trošku se bojím příští týden jdu poprvé na CT a četla jsem hrozné věci. Děkuji za pochopení a odpověď. Nashledanou

Odpověď odborníka:

Michaelo, rentgenové vyšetření je bezpečné a po několika rentgenových snímcích nemůže vzniknout tzv. nemoc z ozáření. Pravděpodobně se bude jednat o nějaké virové onemocnění. Pokud se budou obtíže zhoršovat, navštivte vašeho praktického lékaře, aby vás vyšetřil.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: