Nevysvetlitelne uzliny

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu.Je mi 22. let . V řijnu mě rozbolel zub.K zubaři jsem šla až v listopadu. Díky velkému kazu a zánětu v sedmém zubu,mně zubař zub zaplomboval až třetí návštěvu.Druhý den jsem si nahmatala na pravé přední straně krku tak centimetrovou,pohyblivou ,vlačnou bouličku.(nereagovala jsem na ni).Do týdne jsem si nahmatala pod čelistí na leve i prave straně blíž k bradě asi 1,5cm bouličky.Jsou měkké a nepohyblivé.Po vánočních svátcích uzliny stále přetrvávají. Začátkem Ledna jsem šla ke sve lekarce,která mné odebrala krev.(crp,borelie,stitna zlaza,atd..)vše vyšlo negativní,ale uzliny stále přetrvávají.Dnes jsem si pod celisti ,jako kdyby na zubu,u místa kde byl velký kaz, nahmatala bouličku velikosti hrášku,ktera je pohybliva.hnu s ní až na přední stranu čelisti.Na dotek je trošičku bolestiva,ale nejsem si jista,zda neboli z důvodu neustáleho sahání.Jsem bezradná a mám velký strach.Mnohokrát Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Nikolo, s největší pravděpodobností se jedná o fyziologickou reakci mízních uzlin na zánět v dutině ústní. Doporučuji Vám podstoupit kontrolní vyšetření stomatologem. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x