Notroděložní tělísko mirena

Dobrý den, od začátku února mám zavedeno nitroděložní tělísko Mirena. Zavedení nebylo jen nepříjemné, ale spustilo mi kontrakce jako při porodu, takže samotný zákrok jsem si musela oddýchat, abych to vydržela. Následovalo bolení po zbytek dne, a i další dva týdny jsem měla slabé bolesti s občasnými nepříjemnými stahy v břiše, a také jsem neustále špinila. Po dvou týdnech, kdy byla kontrola, zda tělísko dobře sedlo, mi byl zjištěn zánět dělohy v místě, kde je tělísko, s tím, že děloha se tomu brání. Následovala léčba, která po prvních antibiotikách nestačila, takže 4 týdny léčby, po kontrole pak už bez léků, ale do 4 dnů po dobrání antibiotik se špinění opět vrátilo. Mám tedy tělísko dva a půl měsíce, z čehož jsem zatím většinu doby měla jen zákazy, a léčení.. Počítám s tím, že jestli to tak půjde dál, budu si ho muset nechat odstranit, a tak se chci zeptat, zda je nějaká možnost znecitlivění při vyjmutí tělíska? Vzhledem k tomu, že vyjmutí je zřejmě ještě citlivější než-li zavedení se toho docela bojím, a pokud by byla možnost umrtvení, byla bych moc ráda, když o tom budu vědět. Děkuji Vám moc za odpověď .

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyjmutí tělíska je jednodušší a nemusíte se ho bát. Zkuste Mirenu udržet, je to skvělá antikoncepce, bohužel některé ženy ji netolerují. Můžete u ní nepravidelně špinit i 6M až 9M, dále většinou už potíže nejsou. Pokud samozřejmě budou přetrvávat bolesti břicha, je to pravděpodobně z důvodu, že se děloha brání cizímu tělísku.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: