Nové znaménko

Dobrý den,trápí mě nové malé znaménko na prstu na noze,určitě není většínež 0,5 cm,asi dva mesice zpatky jsem byla u kozniho lekare s materskym znamenkem ve vlasech,bylo velke,a docela škaredé,měla jsem strach,ale dr se jen podíval,a řekl že ho budeme mrazit,tudíž celé dva měsíce chodím na vypalování,po porodu(nevím přesně) se mi udělalo to maličké znaménko na tom prstu,můžu ho mít cca jen rok.Dr se na něho podíval,a řekl že mám dojít že mi ho vyřízně a někam pošle.jenže už je to měsíc,dovolenou má až do 20.září,a já mám strašný strach,myslíte že to může být melanom? Pokud to znaménko není velké,není černé,ani nesvědí? :( Slyšela jsem ale že znaménka na palcích u nohy jsou strašně nebezpečné .Je mi 23 let,jsem světlý typ.Je možné že to znaménko vyrostlo jen díky třeba porodu? díky změnám,nebo mi opravdu něco hrozí :/

Odpověď odborníka:

Během těhotenství mohou vznikat nové pigmentové projevy a nemusí být nebezpečné. Pokud by lékař měl podezření na něco závažného, jistě by vám to vyříznul dříve. V případě pochybností navštivte jiného kožního lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Varikokéla, ryze mužský problém
Články: Varikokéla, ryze mužský problém
V podstatě se jedná o...
Bechtěrevova nemoc může negativně ovlivnit i sexuální život
Lumbální punkce
Články: Lumbální punkce
Co je to lumbální punkce?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Při vyšetření prostaty...
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Operace očí dokáže u dětí zlepšit jejich duševní vývoj
Články: Operace očí dokáže u dětí zlepšit jejich duševní vývoj
Laserový operační zákrok...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: