Nutkani na stolici

Mam dotaz.Je mi 57let jsem diabeticka na pulce glicclazid rano a verer lantus6jednotek uz vic jak dva mesice trpim nevolnosti a nutkani na stolici nekdy prujem delali mi veskere rt vysetreni i kolonoskopii strev nasadili asacol 2 tb rano a 2tb vecer boli me zada a jde mi to mezi lopatky potize mam stale nikde nic nenasli jsem 2roky po operaci krcni patere mezi 5a6obr.titanova testicka take je pocit plneho zaludku beru na to zulbex 1rano vysetreni zaludku v poradku dekuji

Odpověď odborníka:

Ve vašem případě by se mohlo jednat o projevy diabetické autonomní neuropatie. Jedná se o dysfunkci kterékoliv části zažívacího traktu s různými projevy (zácpa, průjem, pocit plného žaludku pro sníženou evakuaci atd.). Léčba je symptomatická ( při průjmu se předepisuje imodium, při pocitu plného žaludku itoprid atd. Důležitá je taky co nejlepší kompenzace diabetu.

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Články: "Zlatá" léčba revmatoidní artritidy
Řešení výše uvedené nemoci...
Vyšetření děložního čípku
Články: Vyšetření děložního čípku
Vyšetření děložního čípku...
Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Články: Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Rádi byste přestali kouřit...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bronchoskopie
Články: Bronchoskopie
Bronchoskopie je...
Močové kameny
Články: Močové kameny
Močové kameny, urolitiáza...
Vyšetření prostaty konečníkem? Chvilka, kterou zvládnete
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: