Ochlupení na penisu

Dobrý den. Je mi 25let a zdá se mi, že nemám sestoúplá varlata. I penis mám dost malý a postupně mi na něm vyrůstají chloupky až k žaludu. Dříve jsem měl problém se štítnou žlázou. Mohla by tu být souvislost? Dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte-li dojem, že nemáte sestouplá varlata, určitě vyhledejte urologa, aby stav posoudil. Nesestouplá varlata znamenají sníženou plodnost až neplodnost a také jsou rizikem pro vznik rakoviny varlat. Musí se proto jejich stav upravit (nesestouplá varlata se buď stáhnou do šourku, nebo, pokud to již nejde, odstraní se úplně, protože pokud zůstanou v břišní dutině, stejně neplní svou funkci a navíc hrozí, že v nich vznikne rakovinné bujení a rakovina varlat je velmi zhoubná). Hormonální poruchy spolu mohou různým způsobem souviset, nelze proto vyloučit ani vztah štítné žlázy a mužských pohlavních orgánů. Může však být spíš přítomna hormonální porucha týkající se mužských pohlavních hormonů samotných, na to ukazuje to ochlupení, jak popisujete. Opět - je třeba to řešit; tj.vyhledejte svého lékaře a domluvte se s ním dále.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
pada mi ochlupeni po celem tele | Od: milan | 15.11.2015 21:28
dobry den rad bych se zeptal nato ze si trham sam
chlupy a neboli meto jak znohou m,zrukou atd
nevim proc jeto z varlat tez beru od doktora leky a
jmenuji se tramal uz dlouhodobe muze to byt tim
dekuji
reagovat
re:pada mi ochlupeni po celem tele | Od: uLékaře.cz | 16.11.2015 09:32
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: