Oči

Prosím o radu.Občas se mi stane, že v bělmu oka se objeví krvavě červená skvrna a asi po 2 dnech zmizí. Dá se to nějak léčit nebo jak tomu předcházet? Chtěl bych informaci čím vším to může být ? Chtěl bych být informovaný než půjdu k lékaři. Prosím napište možnosti proč to mám a jak tomu předcházet. Že to chce vyšetření již vím. Může to být třeba špatnou srážlivosí krve? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle popisu může jít o podspojivkové krvácení. Příčiny jsou různé- vyšší krevní tlak, při kašli, zvracení, při užívání léků na ředění krve, také poruch sréžlivosti krve. Jistě by Vás měl vidět oční lékař a dále doporučí další vyšetření. Vstřebá se do dvou- tří týdnů. Doporučuje se Asorutin tbl. Preventivně, jsou volně prodejné 1 tbl. 3xdenně. Posiluje drobné cévky. S pozdravem.

MUDr. Helena Štrofová
MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Snížit rizika spojená s cílenou léčbou může i sám pacient
Články: Snížit rizika spojená s cílenou léčbou může i sám pacient
Ačkoliv je biologická léčba...
Chronická rýma: můžete skončit i na operačním sále!
Články: Chronická rýma: můžete skončit i na operačním sále!
Myslíte si, že rýmu stačí...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Mléčný a trvalý chrup
Články: Mléčný a trvalý chrup
Lidé mají zuby dětské...
Lidé s depresemi více kouří
Články: Lidé s depresemi více kouří
Někteří odborníci se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: