Oči

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, mam takový problém s očima. Beru prášek na snížení krevního tlaku. Před půl rokem na očním, našli z toho vyššího tlaku, malinko něco s těma cévkama v oku, ale s tím, že když budu brát prášek na tlak, tak by to mělo být v pořádku. Když sedím doma, tak většinou koukam do mobilu, či na televizi a to třeba dopoledne a pak když du ven, tak vidím, ale tak nějak musím zaostřovat a je to také nepříjemné na oči. Když du ráno ven a sem celý den venku, problémy nejsou. Ale hlavní problém mam s tím, že mi vadí různé světýlka, zejména v pozdálí. Jako vidím je, ale od toho světýlka se dělají jakoby, odrazy nějaké, jako čárky od toho světýlka. Že ho nevidím čistě. Jinak vidím dobře, ikdyž často pociťuji únavu očí. Dále mam v očích, vniřně k nosu v tom bělmu, také jakoby milimetrové bílé skvrnky, to nevím co je? U očního na to nic neříkali. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše potíže mohou být způsobeny neodpovídající korekcí nebo jejím nepoužíváním při oční námaze, rozptyl světla již může být známkou počínajícího zákalu v čočce a bělavé skvrnky na spojivce budou pravděpodobně depozita různého materiálu a vadí pouze kosmeticky. Každopádně by bylo vhodné Vaše obtíže nejenom konzultovat, ale i vyšetřit očním lékařem. Přeji hezký den.

prim. MUDr. Radan Zugar
prim. MUDr. Radan Zugar

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Oční centrum Praha, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: