Očkování proti klíšťové encefalitidě a rs

Dobrý den, je mi téměř 21 let. Zhruba před 2 měsíci se u mě objevily jakési poruchy vidění (chvíli vidím perfektně a ostře a většinou v momentě, kdy se na něco chci soustředit, obraz se rozostří a zdvojí). Tyto poruchy se objevily jen pár dní po 3. dávce očkování proti klíšť. encefalitidě a zhruba půl rok po očkování 2. dávky, v té době jsem byla také ve stresu, unavená a mám střevní obtíže, teď už nejsem ve stresu, ale poruchy vidění neustupují. Bojím se, že by to mohla být RS... na různých fórech jsem zjistila, že více lidem asi rok po očkování klíšť. encefalitidy jim byla diagnostikována roztroušená skleroza. Doporučila by jste mi nějaká vyšetření, nebo na koho se s tím mám obrátit? pořád na to musím myslet..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, někdy může být očkování spouštěčem podobných problémů, obratte se na neurologa a všechno mu podrobně popište, udělá vám vyšetření, která jsou potřeba - hlavně oční a NMG mozku a páteře. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: