Očkování proti rakovině děložního čípku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je pro mě nebezpečné nechat se očkovat proti rakovině děložního čípku, když u mě byl nalezen virus HVP, nyní jsem po léčbě Entizolem. Na další kontrole po vybrání léků jsem nebyla, moje doktorka tvrdila, že to není nutné a doporučila mi se nechat očkovat (značka Silgard). Prosím o radu, zda očkování nemůže vyvolat ještě větší problémy, než doposud. Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lucko! Očkování pro vás vhodné je. Existuje mnoho (asi 130) různých typů HPV virů, je pravděpodobné, že jste nositelkou jen některých z nich, proti zbývajícím typům vás ochrání právě očkování. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: