Odstarněna štitna žlaza

Dobry den pani doktorko, v zaři lonskeho roku mi byla odstarněna štitna žlaza po porodu dcery v roce 2007 mi byla zjištěna snižena funkce štitne žlazy, loni s punkce štitne žlazy mi bylo zjištěno že tam jsou jine bunky štitne žlazy proto mi byla odraněna vysledky po operaci byly v pořadku. Myslela jsem že po operaci se všechno trošku zlepši ale zda se mi vše stejne hodně se potim,navaly horka, jsem dost unavena, naladova i když mě pani doktorka řekla že po operaci nepřiberu tak přibrala jsem asi 5 kg před operaci jsem vahu měla stale stejnou.uživam letrox 100 jednu tabletku rano stejně jako před operaci, navic asi pul roku co jsem začala pracovat na 3 směny a jsem dost vyčerpana jaky mate nazor na nočni směny po odstraněni štitne žlazy. Pani doktorka mě řika že vlastně funguji jako zdravy člověk protože hormony dodavam v tabletach a krevni hodnoty mam v normě, ale ja si tak nepřipadam tim že jsem unavena tak se hodně musim do všeho nutit s vahou že to bude nejspiš v jidle i když před operaci jsem měla vahu stejnou a přibiram až po operaci přitom jim pořad stejně děkuji a přeji hezky den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kamilo, je těžké hodnotit, když vás neznám. Já někdy zkouším u pacientů, kteří se pouze s Letroxem necítí po operaci úplně fit , Thyreotom, který obsahuje jak T4 tak T3 formu hormonu. Někdy to pomůže i na problém s váhou. Co se týká směnného provozu, je to také po operaci velmi individuální a asi by bylo vhodné, pokud máte pocit, že vám to nedělá dobře ( a samozřejmě pokud lze) změnit zaměstnání. Držím palce, at je brzy lépe :-)

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: