Opakovane bolesti v krku s horeckou a zahlenenim...

Uz asi rok trpim opakovanym zanetem nosohltanu s vysokzmi horeckami. Pokazde dostanu antibiotika.... ale nemoc se mi za 2-3 mesice opet vrati.... Kojila jsem 2 roky,ale infekce zacali az ke konci kojeni a temer rok po ukonceni kojeni. Myslite,ze se muze jednat o oslabenou imunitu z kojeni? Jeste me napadlo....Mela jsem zaplombovany zub,ale stale jsem pod blombou citila mravenceni...asi pred mesicem mi blomba vypadla a s ni neprijemna chut v puse a zapach.... Zub se mi pod blombou kazil....Nemuze to byt pricina opakovanych infekci? Mockrat diky za radu p.s. doktor mi napsal leky na posileni imunity hornich cest dychacich,ale nepomohly.... diky Klára

Odpověď odborníka:

Kláro. Otázka je, zda je to pouze zánět nosohltanu nebo se Vám vrací opakovaná infekce z jiného místa. Chronická (dlouhodobá) infekce zubů se samozřejmě může takto vracet a trápit Vás horečkami, s antibiotiky se akutní ataka jen "zaléčí", ale nevyřeší. Stejně tak byste mohla mít ložisko i jinde v nosní, ušní nebo krční oblasti. Vhodné by bylo podrobné zubní a ORL vyšetření. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x