Opakované vyšetření opouzdřeného hematomu

Dobrý den, před čtyřmi lety mi diagnostikovali opouzdřený hematom na krku, boule je jasně viditelná, po celé roky se nezvětšuje, tedy na pohled. Vyšetření proběhlo pomocí UTZ. Vždy jsme trpěla na záněty v krku, mám z dětství velmi poškozené mandle nespočtem zánětů a angín. V dospělosti jsem ale už na toto netrpěla. Jen opakované čepy na mandlích, ale nebolestivé. Lékař mne po kontrole na ORL poslal podle jeho slo jen pro zajímavost, příležitostně, abych se objednala na ultrazvuk pro kontrolu toho opouzdřeného hematomu... mám ale velký strach. Vyšetření mne čeká už za dva dny, vzhledem ke svým velkým obavám mám tyto záležitosti ráda vyřízené včas. Boule je tam čtyři roky, minulý rok jsem byla na rentgenu krční páteře a plic a srdce, vše bez nálezu... Je možné, že by se jednalo o nádor, metastáze či něco podobného onkologického a na rentgenu by nebylo nic zřejmé? A je vůbec možné aby něco takového bylo v těle tak dlouho bez příznaků? Je mi dobře, porodila jsem za posleních pět let tři děti, dvě sekcí, vše dobře zhojeno, netrpím na žádné nemoci, pouze občasné zažívací potíže, mám diagnostikovanou žaludeční kýlu... Tuším, že jsou moje obavy "liché"... ale jsou... Předem velmi děkuji za odpověď. Snad přijde dřív než bude vše díky sonografickému vyšetření už jasné :-) Děkuji vám za vaši velkou pomoc, kterou v těchto poradnách přinášíte nám, nemocným, či jenom vystrašeným...

Odpověď odborníka:

Ultrazvukové vyšetření dokáže poměrně velmi přesně odlišit, o jakou tkáň v podkoží se jedná - tuk, krev, solidní tkáň, mízní uzlina.....Stejně tak dokáže posoudit stav této tkáně, takže např. rozliší, zda zvětšená uzlina je podmíněna zánětem či nádorem. Takže pokud bylo minulé vyšetření vpořádku, nevidím důvod, proč by to nebylo teď.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: