Opařenina nohy

Dobrý den ráda bych se vás na něco zeptala jsem 2 měsíce po úraze kdy jsem si vylila na nohu horký olej bylo to dost hluboké.Byla jsem s tím doma 1,5měsíce na neschopence a poté jsem šla do práce,protože mi to pan doktor ukončil už to bylo zahojené.Nyní mám problém s tím,že mi noha stále otéká a prsty nemohu dát dolů mám je ve vzduchu a noha při jakémkoliv menším bouchnutí hrozně bolí.Proč tomu tak je zda-li by bylo vhodné se objednat na ortopedii jestli nemohu mít poškozené od toho šlachy a co se s tím dá dělat.Není přece možné aby mi tak noha otékala.Předem vám děkuji za odpověd.Monika.

Odpověď odborníka:

Záleží na hloubce popáleniny, na stupni popálení Zhodnocení hybnosti šlach je celkem bez větších těžkostí, na chirurgické ambulanci vyšetření jistě provedli. Bude potřeba nohu a lýtko vyšetřit a vyloučit možný zánět hlubokých žil, což by rovněž mohlo být příčinou otoku. Trombophlebitis. Kromě klinického vyšetření lékařem podle nálezu bude třeba provést vyšetření diagnostickým ultrazvukem, Doppler, které vyloučí takovýto zánět. Podle nálezu potom medikace, zvýšená poloha končetiny. Pokud se nebude o zánět žil jednat bylo by na místě absolvovat pohybovou a fyzikální léčbu na rehabilitaci včetně patrně ruční lymfodrenáže. Dále dle stavu. Vyšetření bych neodkládal.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: