Opary

Dobrý den, je mi 20 let dříve jsem trpěla na opary na rtu hodně. Poslední dva roky jsem snad opar ani neměla. Teď za poslední 3týdny už dvakrát jednou dokonce tak, že mi lékařka předepsala herpesin tablety, protože jsem měla dle jejich slov oparovy opuch i v krku. Nemůže to na mě přenášet jiná osoba? mám přítele asi 4 týdny. Pravidelně užívám B-komplex. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

1) Virus oparu přetrvává v organismu po celý život a v období aktivace vyvolá klinické propjevy oparu. Takže nákaza od jiné osoby v tomto věku možná není. Ale spíše se zamyslete nad příčinami té aktivace: bývá to fyzický či psychický stres, infekce a jiné choroby. 2) Užívání B-komplexu vpodstatě žádný zvláštní vliv na prevenci oparů nemá.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: