Operace tříselnné kýly u tříletého chlapce

Dobrý den , chtěla bych se zeptat tříletý syn byl přijat k plánovanné operaci levostranné tříselnné kýly. Na sále ( údajně ???) akutně vzniklá pravostranná hernie, chirurg se rozhodl pro pravostrannou plastiku bez souhlasu !!! Před operací indikovalo 5 lékařů ( i operační chirurg ) levostrannou tříselnou kýlu žádná zmínka o pravostranné!!! Ptám se zda je možné , aby tato situce vznikla??? Zda si chirurg nespletl strany???!!! Proč tedy neodoperoval i druhou stranu??? Levostranná herniotomie má být operována s odstupem tří týdnů! Nemám již důvěru k lékaři jež operaci prováděl a tak musíme vyřešit kdo syna zkontroluje a provede následnou operaci. Děkuji za odpověď s pozdravem Š

Odpověď odborníka:

To j velmi specifická otázka. Je skutečností, že kýly u dětí pokud jsou nepříliš pokročilé, pro jejich malou spolupráci jsou někdy viditelné až v anestezii, kdy je dítě dobře vyšetřitelné. Většina dětí má krátký tříselný kanál a v anestezii je patrně lépe prohmatný. Dosti časti bývají vrozené kýly pro slabost třísla oboustranné.Bylo to i v mé rodině. Ale na otázky které pokládáte nemohu odpovědět. Musíte tyto otázky položit přímo pracovišti, kde dírě bylo operováno.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: