Operace žlučníku a infekce v moči

Dobrý den, chtěla jsem se prosím zeptat. Půjdu na operaci žlučníku laparoskopicky, a našli mi zvýšené leukocyty v moči, urolog mi tvrdí, že to vůbec nevadí, že nevidí důvod proč by mi to nemohly odoperovat. Nicméně na chirurgii mi řekli že kvůli tomu bude muset být operace zrušena. Už před 5 lety jsem stím měla problémy a šlo o stejný případ také mi našli něco v moči a kvůli tomu to odvolali. Chci se tedy zeptat, zda je tento postup normální a v pořádku? V práci jsem zameškala spoustu dní kvůli této operaci a doba čekání na operaci je skoro dva měsíce. Bojím se, že přijdu o zaměstnání a nevím zda je možné kvůli tomuto problému stále odkládat operaci . Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Záleží na závažnosti případné močové infekce. Ta by se měla upřesnit, zda se jedná jen o nevelké zvýšení leukocytů, u žen poměrně časté, nebo skutečnou infekci. K tomu by bylo vhodné odebrat moč cévkou na nové vyšetření sedimentu a provést mikrobiologické vyšetření moči a vyšetření krevních laboratorních hodnot. Pokud by se infekce potvrdila potom je stanovisko chirurgů opravdu správné a operace by se měla odložit do vyléčení močového infektu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: