Oteklý nárt

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, zda může dojít i výronu nártu. Můj úraz totiž vypadá, jako když si člověk udělá výron v kotníku. Při fotbale jsem si vymkla (asi) nějakým záhadným způsobem nárt. Udělala se na nártu ihned boule, do pár hodin to celé nateklo, 2x rtg nepotvrdil žádnou zlomenou kůstku. Po pěti dnech ledování a mazání ibalginem otok se nezmenšil ani o polovičku, jen o kousek. I když z kotníkem nic nemá, tak nohu nemohu otočit do žádné strany, ani nahoru ani dolu. Nemohu na to ani šlápnout. Jeden lékař doporučil obvaz a rozchodit. Druhý lékař navrhoval berle a nechodit. Jelikož chodit nemůžu, tak ani nemám na výběr. Jen se snažím v leže z kotníkem a prstama trochu hýbat kam mi bolest dovolí. Je možné, si vyvrtnout nárt? Nebo to mohlo způsobit jen naražení? Jak přesně se to stalo si to moc nepamatuji. Nemohl otok způsobit třeba přetržením vazu nebo svalů na nártu? Teda pokud tam nějaký jsou. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Podvrtnutí kloubů pod hleznem není časté, ale existuje. Pokud je nález větší, otok, omezení hybnosti, měl by se dát zcela jistě sádrový obvaz a to i na delší dobu. Poté rehabilitace. Sádra může být chodící. Úraz by se neměl podcenit. Vhodné po 2-3 týdnech provést rtg snímek, protože drobná zlomeninka na prvním snímku nemusí být vidět.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak probíhá umělé oplodnění?
Články: Jak probíhá umělé oplodnění?
Neschopnost otěhotnět je v...
Znáte dobře viníky osteoporózy?
Články: Znáte dobře viníky osteoporózy?
Řídnutí kostí je všeobecně...
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Chudokrevnost může odhalit rakovinu
Články: Chudokrevnost může odhalit rakovinu
Rakovina se může projevit...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x