Otok kořene páteře

Dobrý den, obracím se na vás s žádostí o zodpovězení dotazu týkající se bolesti v kříži po vyšetření CT ale není tomu jasně rozuměno tedy pro mě laika: CT L3-S1: Obě ploténky jen s cirkulární protruzí - bez výhřezu, foramina intervert. jsou bilat. volná, páteřní kanál je přiměřeně prostorný. Incip. spondylartroza. L5/S1: Chondroza ploténky s lehkým snížením, s lehkou cirkulární protruzí-bez výhřezu.Pát. kanál je dostatečně prostorný, hypertrofická lig. flava. Prostornější levé for. intervert. při objemném kořeni S1.Lehké přihrocení obou SIS s vakuovým fenomenem, výraznější vlevo. Závěr: naznač. hyporeflexie L5/S2 sin, porucha statiky a dynamiky LSp.M5450 vertebrální sy LS páteře s lehkým iritačním radikul. klinicky spíše L5 sin, na CT edém kořene S1 vlevo. Pro upřesnění mám již 4 měsíce úporné bolesti v kříži,tlačivé,které mě nutí si již po 10 minutých i klidné chůze sednout a odpočívat dokud bolest nepřejde.Začala mi bolest vystřelovat do nohy levé až k nártu a nyní již i do druhé nohy.Po operaci nejsem, na žádné jsem nikdy nebyla problémy se zády jsem nikdy neměla.Děkuji moc za vysvětlení.Přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Vzhledem k datu podání dotazu nevím, nakolik jsou Vaše potíže ještě aktuální a nakolik jsou vyřešené. CT vyšetření je jen doplňkem klinického vyšetření neurologa nebo rehabilitačního lékaře. CT vyšetření, jeho nález, je u vás celkem příznivé takže kromě nevelkých anatomických změn jsou jistě existující ještě funkční poruchy pateře. Pokud by potíže přetrvávaly je velmi vhodné, nikoliv bezpodmínečně nutné ještě vyšetření magnetickou resonancí a po vyšetření patrně vhodná hospitalisace na neurologii nebo rehabilitaci s přerušením pathologických podnětů denního stereotypu a instalací a edukací pohybové terapie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
30.1 2016 . | Od: Jitka Růžičková | 30.1.2016 11:10
M5450 Lumbalgie s ischiasem.hrudně-bederní
krajina (29023).Bederní lordóza je na přímená.
Signál zobrazeno skeletu odpovídá
degenerativním změnám.tělo obratle TH 12 i
T2,T1 signál odpovídající hemangiomu.---
vzhledem k nálezu hemangiomu TH páteře
doporučuji konzultovat s kardiochirurgem na
Ortopedii.mám stke bolesti i při chůzi,prosím dá
se stím něco dělat,Dělám v Kuchyni.
reagovat
re:30.1 2016 . | Od: uLékaře.cz | 1.2.2016 13:17
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: