Otok kotníku po pádu na motorce

Dobrý den, před dvěma dny jsem měl v Thajsku nehodu má motorce. Mám odřené litko a rameno a část nártu... Odreniny vypadají dobře ani už nejsou moc bolestivé ale teď po dvou dnech mi najednou otekl kotník a nárt není to bolestivé a ani zarudlé oteklé místo je měkké. Beru ibalgin odřená místa potiram pravidelně betadinem a kotník mažu voltarenem a leduji.... Neumím si moc vysvětlit příčinu otoků a vzhledem k tomu že se nacházíme na ostrově v Thajsku tak bych nerad navštěvoval místní kliniku pokud to nebude nutné...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lukáši. Odřeniny vypadají klidně a otok může vzniknout setrvačností na podkladě původní pohmožděniny, zvláště v případě, že jste po úraze nohu nešetřil a dále na ni došlapujete. Samozřejmě nejsem schopný posoudit, zda nemůžete mít i zlomeninu, jakkoliv bych vzhledem k Vašemu popisu předpokládal, že se buď o zlomeninu nejedná anebo nebude významná. Jediné možné posouzení je na základě RTG snímku. Doporučil bych na pár dní klid, nohu, nárt a hlezno pořádně zaledovat, ranné plochy nadále udržovat v čistotě (používejte nadále Betadine) a Ibalgin 3x denně po jídle, pokud netrpíte žaludečními obtížemi. Pokud se u Vás objeví teploty anebo bude otok nadále přetrvávat, je potřeba zajít k lékaři fyzicky. Jak jsem výše psal, tuto moji radu berte pouze jen jako nezávazné doporučení, provádím ji virtuálně a nemám potřebné vstupy pro objektivní posouzení Vašeho zdravotního stavu. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: