Otok ruky

Paní doktorko, mám dotaz:pred 2 lety jsem byl na operaci levé ledviny se zhoubným nádorem, byla mě odebrána.Nyní pozroruji v noci a ráno po probuzení, že mám oteklou levou ruku, a nemůžu zavřít pěst, během dne to zmizí a další noc se to opakuje.Další problém mám že mě večer svědí tělo, hlavně nohy. Prosím o odpověď. Děkuji. Jirka 51 let

Odpověď odborníka:

Dobrý den. otok ruky může souvistet s poměry tepen a žil v levé horní končetině, ale i " hlouběji " v hrudníku. Dále mohou jednostranné otoky souviset se změnami nervových vláken i centrálního nervstva. Pokud jste tedy dva roky po odebrání ledviny pro zhoubný nádora a nejde Vaše obtíže vysvětlit jiným způsobem ( nadměrná námaha , jiný spánkový režim, prodělaná virosa.........) doporučuji pečlivé screeningové vyšetření , které by vyloučilo návrat onemocnění nebo jiné postižení. Přeji brzké vyřešení obtíží.

MUDr. Vratislava Kovářová
MUDr. Vratislava Kovářová

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: Fresenius Medical Care - Dialyzační středisko Mělník

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: