Pachuť v ústech

Mám malý problém nejdříve mi začne být na zvracení a po chvíli se přidá mydlinková -saponátová chť v ústech a to přetrvává i když se pozvracím a od žaludku se mi uleví . Na gastru mi pan doktor řekl že takovou chut nezná a zažívání mám v pořádku Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Marie,
pokud jste byla kompletně gastroenterologicky vyšetřena a vše je v pořádku, zkuste režimová opatření: jíst pravidelně vícekrát denně v malých porcích, jíst v klidu, vyhýbat se dráždivým potravinám- např. cibule, česnek, kořeněná, pálivá, kyselá jídla, zkusit i vypozorovat, co Vám nevyhovuje, každý jsme v tom trochu jiní. Dále nejíst jídla připravená na přesmažených tucích, dostatek vlákniny, zkuste probiotika.
Samozřejmostí je nekouřit, vyhýbat se alkoholu. Ve vašem případě bych možná také zkusmo nasadila tzv. inhibitory protonové pumpy- např. Helicid 20 2x denně 1/2 hodiny před jídlem, zdali by byl efekt.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: