Palec u nohy

Manželovi otekl a zčervenal palec s kloubem u nohy.PL naordinován Sumamed-došlo ke zlepšení,ale po krátké době došlo k recidivě i na palci druhé hohy-opět předepsán Sumamed-potíže ustoupily,ale nyní opět jsou potíže na jedné noze zpět.( kys.močová-473,hodnoty S-CRP-nezvýšené)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se jedná o otok a zarudnutí kloubu mezi hřbetem nohy a základním článkem palce, a nepředcházel žádný úraz, tak bych si vsadil na dnu i při hodnotách, které jsou ještě v normě, i když docela vysoké. Záleží i na tom, kdy se odběr bere, v jaké fázi záchvatu.Spíš bych doporučoval dietu a určitě zkusmo léky na dnu. Pokud by to měl být bakteriální zánět tak proč ? odkud ? -bylo by potřeba pátrat po zdroji infekce - zuby ? - ale i kdekoli jinde v těle. Pokud manžel bral Sumamed, tak určitě alespoň vynechal alkohol, což mohlo způsobit úlevu.Zdravím,kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: