Pálení a pocit tepla v hlavě

Dobrý den,je mi 32let a donedávna jsem byla celkem zdravá.Začátkem ledne,se mi ve dvě hodiny v noci prudce rozbušilo srdce s následným tlakem do hlavy.Manžel zavolal záchranku,do příjezdu se to zopakovalo ještě jednou.Vyšetření v nemocnici dopadla dobře,jen na Holtru zjištěna krátkodobá sinusová tachykardie.Dostala jsem Egilog 25,půl ráno i večer.Za dva dny po propuštění se vše zopakovalo a přivolaná lékařka dávku zvýšila na 1tabletu ráno a jednu večer.Jenže mě neustále pálí levá polovina hlavy a brní ruce,levou mám jako led.Obvodní lékař tvrdí,že jsem moc mladá na nějaké vážné potíže,přesto mě poslal na neurologii.Lékařka mě posílá na EEG a EMG.S tím,že z nemocnice mi pošlou SMS kdy přijít na vyšetření.Jenže mě je zatím čím dál hůř.už mě začíná brnět i obličej a jsem nesmírně unavená..mám dvě malé děti a poslední co chci je běhat někde po doktorech,ale už mám docela strach..vím,že musím počkat na vyšetření,ale představa,že takhle budu fungovat třeba ještě 14dní je upřímě řečeno děsivá.děkuji za názor

Odpověď odborníka:

Drahá Michaelo, K první části vašeho dotazu: paroxysmální, nebo-li záchvatovitá, sinusová tachykardie, kterou Vám diagnostikovali, je nezávažná porucha srdečního rytmu, která se často vyskytuje i u mladých lidí- např. při teplotě, nebo se vyskytuje u anémie, u onemocnění štítné žlázy nebo je její příčina nejasná. Léčí se antiarytniky, tedy léky na spomalení srdeční frekvence- tak jako ve vašem případě. K druhé části dotazu: rozhodně souhlasím, že Vámi popsané potíže jsou ve Vašem věku opravdu atypické a proto o to větší pozornost by jim měla být věnována. Není mi zcela jasné, zda máte potíže pouze levé poloviny těla nebo oboustranné. Jednostranné potíže souvisí s postižením centrální nervové soustavy. Potíže oboustranné ukazují na problém v páteři /např. útlak nervu při výhřezu meziobratlové ploténky/. Oboje spadá do oboru neurologie, tudíž jste byla na neurologii odeslána zcela správně. Pokuď jse Vaše potíže rapídně zhoršují, neváhejte svého neurologa navštívit znovu bez ohledu na termín plánovaných vyšetření. Pokuď by jste pozorovala i zhoršení řeči, poruchu hybnosti končetín, neváhejte a vyhledejte lékaře ihned. Obávám se, že se to bez „běhání po doktorech“ ale neobejde. Želám Vám brzké uzdravení.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+14 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: