Pálení krku

Chtěla bych poradit se svými problémy. Všechno to začalo asi před 3 týdny, kdy jsem dostala průjem a týden se mi ho nedařilo zbavit. Pak sem zašla k obvodnímu lékaři, který mi doporučil Enterol, který mi pomohl a teď užívám Biopron. Při průjmu jsem také pociťovala bolest při pohybu očí nahoru, a tak jsem zašla na oční, kde mi řekli, že mám podrážděné spojivky a dali mi Flucon. Řekla bych, že mi to pomohlo. Pár dní po těch očích mi začali zaléhat uši, tak jsem zašla na ORL, kde mi nic nenašli, ale doktorka mi dala Otipax, že si mám kapat do levého ucha. Pár dní zpátky jsem se probudila ráno s tím, že mě strašně pálil krk ze vnitřní strany. Ne jako při bolestech krku při rýmě, ale vyloženě pálení v dolní části. Tyhle bolesti mám každý den někdy víc a někdy méně a nevím, co s tím dělat. Chtěla jsem se zeptat jestli je možné, aby tohle všechno spolu nějak souviselo, a jestli je možné, že by to bylo z alergie, protože asi od konce dubna mi strašně teklo z nosu a kýchala jsem a obvodní lékař mi na to dal Xyzal a Nasonex. Na alergologii mě neposlal, takže nemám alergii potvrzenou. Děkuji za pomoc.

Odpověď odborníka:

Lucie, vše souvisí s alergickým či virovým postižením sliznice horních cest dýchacích. V současné době trpíte tzv. pharyngitidou (zánětem hltanu), . je v naprosté většině případů virové onemocnění, které samo odezní, ovšem nesprávně léčené může pacienta obtěžovat několik týdnů. Doporučuji nadále xyzal 1x až 2x denně, fyzický klid a šetření několik dní a hlavně dostatek spánku! Jestli má na vašich potížích nějaký podíl i alergie, lze zjistit z krve. Dle mého názoru se k vaší alergii přidal virový infekt. Hezký den. Dr. Krákora M.

MUDr. Martin Krákora
MUDr. Martin Krákora

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: