Pálení nohou, pálení žáhy a těžké nohy

Zdravím,mám dotaz,O vánocích jsem nedoléčil chřipku ,kterou jsem léčil jen paralenem a dva dni jsem chodil do práce.Po týdnu jsem byl stále unaven a boleli mě záda.Šel jsem k lékaři a byl jsem 14 dní doma na antibiotikách.Stav se zlepšil,ale po týdnu se znovu objevila slabost a píchání na levé straně u srdce a bolest levé ruky a hlavy.Šel jsem na pohotovost ,kde jsem měl vysoký tlak a 37,5 teplotu.Ten mě poslal na neurologii,kde mě řekli ,že to mám z nedoléčené chřipky a tak jsem byl doma 14 dní na Ibalginu.Během těch dní se mi opět ulevilo a v krev jsem měl v pořádku,ale po návratu do práce opět celková únava,slabost točení hlavy a bolesti nohou a velká bolest v lopatkách.Byl jsem znovu na pohotovosti,opět zvýšená teplota a vysoký tlak,který mám běžně normální.Zde mi dali 2 injekce na bolest a následně můj lékař mi dal Diclofenac duo 75mg a Guajacuran a poslal mi na rehabilitaci.Zde mne řádně narovnal a píchl dvě injekce do lopatek.Bolest načas ustoupila.Od včera mě pálí nohy zezadu nad lýtkem a pálí mě žáha,která začla ve středu ,ve čtvrtek ustala a opět se vrátila.K tomu opět bolesti hlavy a celková slabost.Zatím bez horečky.Pracuji celý den na nohou.Mám předepsané rehabilitační procedury a můj doktor mi říká,že je to od těch zad.Poznamenávám,že mám chronický zánět ledvin a odebranou část jedné ledviny.Prosím o radu, co myslíte,že je příčinou mých obtíží?

Odpověď odborníka:

Vážený pane Romane, bohužel, bez informace o dalších detailech, které se Vašeho zdravotního stavu týkají (z jakého důvodu jste bral 2 týdny antibiotika, jaký jste měl nález na EKG, jaká byla hodnota krevního tlaku, jaké Vám byly provedeny krevní testy, zda jste měl podobné potíže již někdy v minulosti aj.) Vám nemohu na Vaši otázku odpovědět, protože příčin Vašich obtíží může být více. Pokud jste byl vyšetřen neurologem, RHB lékařem a lékařem na pohotovosti, měl by jejich nálezy zhodnotit celkově Váš praktický lékař, který Vás zná a měl by se vyjádřit se k tomu, zda je nutno myslet na nějakou vážnější příčinu stavu než "záda" a rekonvalescence po chřipce. Nutno říci, že ne všechny Vámi popsané potíže by se daly tímto dobře vysvětlit Doporučuji tedy obrátit se znovu na Vašeho praktika, věřím, že se domluvíte, zda bude dle jeho názoru nutné podrobnější vyšetření stavu a pokud ano, pak na vhodném postupu.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Detoxikace těla Za měsíc budu přijat do školícího kurzu a poté do nového...
  • Cysta v hlavě Paní doktorko, píši Vám ohledně mého syna. Neustále už asi 4...
  • Bolest paty a chodidel Delši dobu mne bolí pata a chodidla a prsty u nohou...
  • Bolest palce nohy Je mi 48 let a asi rok a půl mě bolela záda vlevo v dolní...
  • Trittico a alkohol Před 4 lety jsem se léčil z úzkostné deprese. Nejprve jsem...
  • Nízká saturace Chtěla bych se zeptat, jak moc je závažný můj problém. Mám noční...
 
Naposledy čtené: