Pálení po močení

Dobrý den, přítel se teď léčí s kvasinkami a měli jsme podezření, že původcem jsem já (kvůli pálení po styku a slabému výtoku). Proto jsem navštívila svou ženskou lékařku a ta mi vzala stěry na kvasinky i na ureaplasmata. Kultivace však vyšla negativně. Lékařka mi pro jistotu nasadila globule MACMIROR COMPLEX 500, jelikož se jí zdálo, že mám lehce zarudlou sliznici. Chtěla bych se tedy zeptat, zda můžu v důsledku negativní kultivace vysadit používání těchto globulí. A další dotaz: občas se mi stává, že po močení cítím velmi nepříjemné pálení. I dnes se mi to stalo. Asi před dvěma lety jsem třikrát po sobě prodělala zánět močových cest a vždy mi byl nasazen BISEPTOL a dříve či později mi problém vymizel. Od té doby občas mívám tyto pálivé pocity. Chtěla bych se zeptat, jestli toto pálení může souviset spíše s ureaplasmaty, neboť jsem četla, že kultivace je na tento problém často nepřesná, a nebo jestli to souvisí spíše s tím, že ten den vypiju málo tekutin a tudíž se začínají hlásit močové cesty. Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Denní příjem by neměl být méně než cca 2.5 liru,při pálení při močení by bylo vhodné vyšetření moče včetně kultivace,pokud byla kultivace z pochvy negativní je Macmiror zbytečný, zkuste sedací koupele v řepíčku

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
Články: Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
S příchodem jara mnoho lidí...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Kromě plic kouření často
Články: Kromě plic kouření často "nevydýchá" ani srdce
Většina lidí si kouření...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: