Pálení pochvy

Dobrý den, je mi 20 let a dřív jsem neměla problémy s vaginální mykózou nebo se záněty. Před 7 týdny mě trápilo nepříjemné svědění, koupila jsem si Gyno-pevaryl a když jsem po pěti dnech šla na gynekologii, lékařka mi řekla, že již vypadám v pořádku a že nejspíš šlo o zánět. Od té doby jsem se necítila ,,zcela příjemně", ale dávala jsem to za vinu větší citlivosti po zánětu. Poté jsem si našla nového partnera a provozovali jsme sex jen s prezervativem. Tento víkend jsme měli nechráněný sex a já nyní cítím pálení, při doteku bolavý pocit v pochvě. Nezpozorovala jsem zarudnutí ani výtok, měla bych jít k lékařce? Přítel mi řekl, že jeho bývalá přítelkyně často trpěla na záněty. Myslíte, že je můj partner ,,přenašečem" bakterií? Nebo je možné, že cítím pálení díky spojení citlivosti z minulého zánětu se spermatem, které mění pH v pochvě? Pokud je partner přenašečem, měl by jít k nějakému lékaři? Čím by se měl léčit, nebo existují nějaké preventivní mastičky pro muže? Děkuji za odpověď s přáním hezkého dne, Petra.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pálení nemusí být vždy projevem infekce, ale třeba lokálního podráždění. Souvislost zde může být i s předchozí infekcí, která nemusela být dostatečně přeléčena. Zkuste nyní globule s kyselinou hyaluronovou, případně globule s laktobacily. K lékařce zajděte, jestliže se stav nezlepší či bude zhoršovat. Dle výsledků vyšetření případně doplňte vyšetření i partnera.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: