Pálení pochvy - několikaleté problémy

Dobrý den, mám problém, který mě trápí už dlouho, rozhodla jsem se ho řešit, jenže zatím neúspěšně. Problémy s kvasinkama a podobnýma infekcema v pochvě mám už pět let (možná už víc než pět let) a moje paní doktorka neví, v čem je problém. Všechny vyšetření dopadnou vždy negativně, už jsem z toho nešťastná. A to mi už víckrát provedla stěry na mikroflóru, kultivaci, moč, apod., vše v pořádku. Přitom to v pořádku není, třeba i teď cítím v pochvě pálení. Už jsem vyzkoušela snad všechny mastičky, po té předchozí mě to vše navíc začalo ještě svědit. Antikoncepci neberu žádnou. Problém cítím nejvíc, pokud mám na sobě třeba těsnější rifle, ve volnějším oblečení to nejde až tak cítit, ale nosím bavlněné kalhotky. Už jsem z toho všeho nešťastná, sexuálního partnera jsem neměla víc než 2 roky a tehdy mě to po sexu strašně pálilo, jenže teď mi přijde, že mi to všechno znesnadňuje normální život a podle hmatu cítím, že nejvíc pálí a bolí poševní vchod - hlavně po stranách, úplně uvnitř to možná bude v pořádku. Jen chci dodat, nevím, jestli to na to může mít nějaký vliv, že mi před těmi pěti lety partner "ze srandy" (nevšimla jsem si toho), strčil do pochvy normální mýdlo. Je mi trapné o tom otevřeně mluvit, ale do té doby jsem problémy neměla, nevím, jestli to může mít souvislost a ráda bych se dozvěděla víc, předem děkuju.

Odpověď odborníka:

dobrý den, vleklé potíže jsou bohužel tuhým oříškem, pokud jsou kultivace negativní, nemáte výtok adpo., je variantou vzít kousíček tkáně na histologii, zda nejsou nějaké kožní změny. Nemusí to být infekce gynekologická, ale kožní. S mýdlem by potíže netrvaly tak dlouho. Poměrně dobré jsou vaginální globule s vit.C

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: