Pálení předkožky

Obracím se na Vás s dotazem ohledně určení pohlavní nemoci. Asi před měsícem a půl jsem měl nechráněný sex a hned druhý den jsem cítil lehké pálení na předkožce penisu. Mám tam takové 2 lehce začervenalá malá místečka, které skoro ani nejsou na první pohled vidět. Jinak žádnou jinou změnu nepozoruji (například pupínky, vřídky, prasklinky, bílý povlak atd.) Po několika dnech to začalo být mnohem intenzivnější až jsem skoro kvůli tomu nemohl usnout. Po dalším týdnu se to mnohem zlepšilo, ale stále cítím to neustálé pálení. Po 5 týdnech od pohlavního styku jsem se byl tedy nechat vyšetřit na pohlavně přenosné nemoci, kde mi vyšetření dělali z krve a z moči. Dnes mi bylo oznámeno, že veškeré výsledky jsou negativní. Ještě dodám, že jsem do minulého týdne používal mast canesten 2x denně, ale po dobu tří týdnů, ale pálení stále nepřestává. Bohužel nyní žiji v zahraničí (UK) a nemůžu se teď v blízké době dostat do ČR na nějaké jiné vyšetření, tak Vás chci poprosit o radu, co by to tak mohlo být a co si na to případně koupit. Děkuji

Odpověď odborníka:

Jane,
dle vašeho popisu to opravdu vypadá jako mykoza a někdy se může stát, že preparát Canesten, který obsahuje účinnou látku clotrimazol, zrovna nepůsobí na konkrétní typ houby (extustuje candida, trichofyton, microsporum aj.), proto bych vám doporučil změnit preparát např. na myfungar a lékařské vyšetření absolvovat v co nejbližším termínu
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: