Paleni v mocove trubici po moceni

Dobry den. Pred nekolika mesici mi byla nalezena infekce Ureoplasmou pomoci steru z mocove trubice. Nemoc se tehdy projevovala palenim v mocove trubici. Byl jsem prelecen ATB (bral jsem je nekolik tydnu) . Podle dalsiho steru a i vysetreni DNA z moci byla nemoc vylecena, bohuzel mam stale problemy. Pokud po moceni nedostatecne nevycistim mocovou trubici, asi po 10-15min se dostavi paleni. Paleni se taky nekdy dostavi nekdy kdyz cely den malo piju. Neni to nikterak intenzivni paleni, ale bohuzel uz pretrvava nekolik 2-3 mesice. Nevite na jake dalsi vysetreni bych mohl zajit popripade jestli zkusit nejakou jinou lecbu? ATB znova brat nechci, protoze ani kdyz jsem je bral tech nekolik tydnu, se problem nelepsi. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, potíže mohou doznívat, ale je pravda, že 2-3 měsíce po dobrání ATB už je docela dost. Bylo by vhodné udělat urologické vyšetření - komplexní, pokud to nechcete "hrotit" a zkusit nejdříve samoléčbu, kupte si probiotika, brusinky, pokud možno oplach penisu po každém močení, dostatečně pít a myslet na pití (minimálně 2-3 litry denně), pokud do měsíce potíže nezmizí, tak ta návštěva urologa

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x