Paleni zahy,rihani,nadymani

Dobry den, chtel bych se zeptat. Uz pres mesic a pul pocituji paleni zahy, prislo to ze dne na den. Jsem v zahranici a vse je zde velice pomale a na vse se ceka i mesice. Zatim mi vzali vzorek stolice na bakterii pylori, a krevni testy na jatra atp. Tod zatim vse a vse bylo negativni. Chci se zeptat zda ve 23 letech to muze byt neco vazneho? Zacal jsem pit bylinkove caje plus kazde rano s vodou horec( koren) paleni zahy se da rict temer vymizelo uz tyden je temer nulove ale stale se objevuje pocit ze se mi zvedaji zaludecni stavy do krku, nadymani a celkove pocit plnosti. Hodne riham. Plus mam sem tam lehke zaskuby nebo takovy tlak pod pravym zebrem nekdy i pod levym, neni to bolest upozornuji. Podotykam jsem lifter a zvedal jsem tezke veci mam trosku problemy i se zady minuly mesic specialne mezi lopatkama byla bolest. To jen zda to muze souviset. Chci se zeptat zda mam dal udrzovat dietu, jist nejake leky na redukci kyselych stav a pit caje a problemy zcela vymizi aneb se mam objednat na kamerku do krku na kterou zde muzu cekat i mesice? Zajimal by me spis jen odhad co by to asi tak mohlo byt, je mi 23 od doby kdy to zaclo jsem definitivne prestal kourit a jinak nepiju alkohol, max 1x mesicne. Podotykam ze zivotosprava nebyla nej v poslednich mesicich byl jsem byl schopny snist 300g masa hodinu pred spanim a celkove jsem to tak trosku prehanel s bilkovinama, tak jsem si rikal zda jsem si jen nezakyselil organismus a on se ted z toho dostava, ale radsi se ptam uz preci to bricho neni uplne v poradku a budou tomu dva mesice. Jen musim rict ze to je tak o 50% lepsi co piji caje atd. Jinak abych nezapomnel cca ty 2 mesice chodim casto na velkou nekdy i 7x denne ted se to trosku zredukovalo ale i tak mi tl prijde vic nez predtim. Plus musim podotknout v poslednim pul roku i imunita je velice spatna. Nebyval jsem nejak nemocny a za posledni pul rok jsem byl snad uz 3-4 x na hromade. A to jednou jsem myslel ze jen viroza a drzelo se me to skoro 4 tydny coz jsem teda nezazil. Budu rad za jakekoliv info co mi poskytnete ci radu. Jsem jinak sportovni typ, nemam nadvahu nic.182cm a 86kg Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pravděpodobně váš problém není život ohrožující, mohlo by se dle vašeho popisu jednat o nedomykavost přechodu žaludek-jícen. To by vám mohlo obtíže způsobovat. Nebo o onemocnění žlučníku. Vyšetření bych vám doporučila, nevadí že budete dlouho čekat pokud se obtíže nezhorší. Ohledně diety a bilinných čajů vám mohu doporučit jen tolik že to musíte vyzkoušet vysadit pokud je nechcete pít, potraviny zařazujte postupně aby jste věděl který vám nedělají dobře.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Víte, jak probíhá hojení po operacích?
Články: Víte, jak probíhá hojení po operacích?
Kdo z nás se už někdy...
Vitiligo
Články: Vitiligo
Vitiligo je kožní...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: