Pálení žaludu

Dobrý den, již asi půl roku cítím pálení uvnitř žaludu, ze začátku jsem měl občas pupínky a bolest byla větší, řezání v žaludu a bolest jakoby ledvin. Toto odeznělo. U obvodního lekaře jsem dostal Gyrablock, nález v moči nebyl. Potíže trvali a tak jsem byl na urologii, kde mě byl předepsán Clarytromycin, po dvou týdnech bez zlepšení. V prosinci mě byla vyšetřená moč, krev a udělány výtěry z trubice. Nic se nenašlo. Pálení v žaludu ale stále cítím, den dva mírně odezní a pak je zas intenzivnější. Prosím vás o radu, co může být problémem a jak dál pokračovat. Děkuju

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Patriku. Tzv. uretrální syndrom (tj. pálení, řezání při močení) bez odpovědného nálezu při vyšetření moči svědčí pro ureaplazmatickou infekci. Žádejte po svém lékaři vyšetření na ureaplzmata (provádějí se stěry z ústí močové trubice). Terapie se poněkud liší od běžných zánětů močových cest- užívají se nejčastěji tetracyklinová antibiotika. Dále je nutno přeléčit i Vaši partnerku (event. partnerky)- i když nemá žádné potíže. Infekce se totiž přenáší stykem, a od partnerky by jste se znovu mohl reinfikovat.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: