Palpitace

Nevím si rady tak se obracím zde na vás. Od začátku března 2016 mám stávající problémy. Při procházce se mi podlomili nohy a rozbušilo se mi srdce. Stavy s bušením srdce se mi vracejí stále. Nemají žádnou spojistost s nadměrnou fyzickou aktivitou. Mám za sebou EKG a Holtra,vše negativní(v případě holtra jsem prodělal také tento záchvat ale nic nezachytil) Se stresem kdy to zase na mě přijde chodím už i spát ,jelikož často se probudím nad ránem s divným pocitem začnu se sledovat a poslouchat sdce a občas to ve mne divně loupne,já se toho leknu a zběsilé bušení srdce je na cestě. DO toho mne dosti bolí krční páteř a žebra,brní ¨mne od toho často pravá ruka a tuhne rameno. Občas mám i pocit že mi vynechá tep,ale to si myslím že si tuto myšlenku jen sám vnucuji. Mé tipy jsou panické ataky,spojené s nějakou blokádou žeber. A nebo ted jsem našel i stránky o borelii a symptomy nasvědčují i jí. Štítnou žlázu jsme již také vyloučily,tu mám odoperovanou od roku 2004 a po poslední kontrole v červnu 2016 mám hodnoty TSH skvělé a krevní obraz u praktického lékaře vyšel také skvěle Poradtě mi prosím co mám dělat..nechci takhle prožít svůj život Michal 28 let

Odpověď odborníka:

Dle vámi uváděných příznaků a následných vyšetřeních se nejspíše opravdu jedná o záchvaty panické ataky. Hlavním znakem jsou náhlé a opakované ataky masivní úzkosti (paniky), které z hlediska pacienta nejsou omezeny na žádnou konkrétní situaci. Během záchvatu dochází náhle k rozvoji intenzívního strachu ze smrti, kolapsu, ztráty sebeovládání či kontroly. Zpravidla se objeví intenzívní tělesné příznaky, jako jsou bušení srdce, bolesti na hrudi, pocity dušení, závratě. Záchvat obvykle trvá několik minut (zpravidla 5–20), výjimečně déle než hodinu. U třetiny postižených se objevují záchvaty paniky ve spánku (noční panické ataky). Záchvat obvykle trvá několik minut (zpravidla 5–20), výjimečně déle než hodinu. U třetiny postižených se objevují záchvaty paniky ve spánku (noční panické ataky). V léčbě je první volbou psychoterapie. Při nezlepšení stavu lze nasadit psychofarmaka ze skupiny antidepresiv či anxiolytik. Doporučila bych vám konzultaci s psychologem. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: