Pangamin a kvasinková infekce

Chystám se začít užívat přípravek Pangamin kvůli určitým kožním problémům a také kvůli cvičení. Ovšem první recenze na tento přípravek byla od člověka, který užíval Pangamin 2. rokem a byl postihnut nemocí "Kandidóza". Žádné další recenze tohoto brutálního vedlejšího efektu jsem poté nenašel ale přece jen bych se chtěl zeptat zdali můžu být postihnut něčím takovým. Má imunita je vcelku hodně dobrá (posledního 3/4 roku jsem nebyl vůbec nemocný), problémy se zažíváním také nemám. A také bych se chtěl zeptat na dávkování: na přípravku je doporučené 4 tablety 3x denně pro dospělé a 2 tablety 3x denně pro děti. Je mi 17 a vážím 76kg při výšce 183cm.

Odpověď odborníka:

Jiří, pokud budete užívat Pangamin z důvodu zlepšení Vašich kožních potíží, doporučila bych Vám dávkování max. 2 tbl. 3x denně. Užívání Pangaminu někdy může způsobit kvasinkovou infekci, proto raději zvolte nižší dávkování. Doporučila bych Vám Pangamin Vitalita (zelený sáček). Přeji Vám pěkný večer.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x