Perianální tromboza

Před dvěma dny jsem prí vylučování pociťoval jakýsi tlak v oblasti konečníku. Při sprchování jsem si nahmatal jakousi bulku, což mě znepokojilo. Proo bych se rád zeptal zda se jedná o vážný problém. Jsem muž, 47 let, řidič. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Richarde,
s největší pravděpodobností se jedná o perianální trombózu- komplikaci zevních hemoroidů.V akutním stavu je vhodné chirurgické nebo ještě lépe proktologické vyšetření a odstranění, jelikož napjatá kůže může často praskat, někdy postačí i konzervativní léčba a pouze použití léků. Určitě ale nějakého lékaře navštivte, diagnoza " přes fotku" může být ošemetná.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: