Petechie v krku

Rada bych se zeptala zda mam resit petechie na patre v puse pred cipkem.jsou to drobne tecky fialove asi tak 6.ma rymu,vek 5 let ale jinak si na nic nestezuje,,co by to mohlo byt. A je nutna navsteva lekare,chut k jidlu take ma moc dekuji Lenka

Odpověď odborníka:

Lenko. Drobný nález na sliznici měkkého patra, který popisujete, pravděpodobně souvisí s mírným zánětem hltanu, píšete, že dítě má rýmu. Prohlédněte pečlivě kůži, pokud nikde jinde žádné petechie (tečkovitá krvácení do kůže) nenajdete, pak se netřeba obávat. Nález v krku můžete pohledem zkontrolovat, pokud by petechie nemizely, pak bych kontaktovala vašeho praktického lékaře pro děti. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: