Píchání pod lopatkou i při dýchání

Dobrý den. V listopadu, cca ve 32 týdnu těhotenství mě při kýchnutí začalo píchat pod pravou lopatkou. Bolest mě nijak neomezovala, píchalo to jen při kašli, škytavce, nebo při nějakém pohybu, kdy jsem musela rukou hodně zabrat. Teď jsem 7 týdnů po porodu a bolest začala být opravdu výrazná. Píchalo mě pod lopatkou (mezi hrudníkem a lopatkovou kostí- prostě vevnitř) i při nádechu a tak jsem zašla k rehabilitační. Ta mi předepsala rehabilitaci, ne kterou začnu chodit v polovině února. Navíc mě paní doktorka udělala mobilizaci, při které se mi udělalo hodně slabo a píchla mi k lopatce 4 plynové injekce. Den ode dne po návštěve u doktorky mi bylo hůř a hůř, až se mi 5tý den ruka úplně zablokovala a začalo tam píchat tak, že mi tekli slzy bolestí. Odjela jsem tedy opět k rehabilitační, která mi píchla další plynovky. Další den ráno jsem nebyla schopná vstát z postele a musela jsem dýchat jen povrchně. Taková to byla bolest. Zašla jsem k obvoďákovi a ten mi píchnul něco na bolest a předepsal diclofenac. V čekárně jsem při oblékání bundy omdlela bolestí. Něco jsem si tam asi zaskřípla ještě víc a dýchat byl problém. Dnes ráno už jsem prosila manžela, aby mě odvezl na pohotovost! Byla jsem prý zelená jako sedma a z postele vstávala 30 minut se slzama v očích. Zistila jsem, že jakmile delší dobu ležím (cca3 hodiny) jsem potom takto ztuhlá a brečím bolestí a nemohu dýchat. Nikdo nechtěl vidět ani můj RTG a nikdo mi ani nesdělil diagnozu. V pondělí mě prý obvoďák pošle na kapačky, na které budu dojíždět ambulantně. Zatím plně kojím, ale budu muset přestat. Jinak mám prý páteř v dezolátním stavu kvůli velkému poprsí (85J). Co mám dělat? Na koho se obrátit? Mám doma 2 děti a musím nějak fungvat. Strašně moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

vypadá to, že příčina je ve funkční poruše žeber a hrudní páteře.Bohužel asi nebude pouze tento problém, většinou se v takových případech objedvuje celé zřetězená funkčních poruch páteře od bederní, od poruchy v postavení pánve až po krční. Poprsí může být komplikující faktor, většinou nebývá jedinou a samostatnou příčinou. Péče o dítě je další zhoršující faktor, nošení, ohýýbání se k dítěti komplikuje v tomto směru mnoha matkám, nejen Vám. Rád bych Vám pomohl osobně, s touto problematikou se setkávám často. Bohužel ordnuji pouze v Praze a v Brně na střídačku. V H. K. ne. Pokud by Vás přesto zaujala možnost zajet za mnou do ordinace, napiště mail či zavolejte.adresy a kontakty na www.naprapathy.cz. Správná léčba musí být komplexní, tzn. obnovení funkce v zásadních kloubech těla pro statiku těla a cílené cvičení dle zaučení, které je však docela jednoduché....Dosavadní léčba byla sice správně indikovaná,. bohužel jak vidět byla nedostačující.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x